100% laddbart 2024

87% idag, med 29 gram CO2-utsläpp i snitt per kilometer

 

En laddbar rörelse

Logo för 100% laddbart 2024

När du kör en laddbar Kia är du en del av en rörelse framåt, mot vårt mål – 100% laddbar försäljning i Sverige. Vi är redan på god väg med en laddbar försäljning på 87% där totalmarknaden ligger på 60%, och vi har 29 gram genomsnittligt CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 63 gram CO2. 2014 lanserade vi vår första laddbara bilmodell och idag är vi en av de ledande aktörerna i Sverige. Följ med oss på resan mot 100% laddbart.
Källa: Vroom jan-sep 2023

 

Senaste tekniken

Kia kommer lansera 14 nya elbilsmodeller till år 2027. Dessa kommer att baseras på vår plattform för andra generationens elbilar, E-GMP, där den senaste tekniken ger dig ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Rörelse framåt

31% 2019
61% 2020
78% 2021
84% Idag
100% 2024
* marknadens andel laddbart
Källa: Vroom, jan-sep 2023

Idag är vår andel laddbar försäljning 87% och vi har låga 29 g/km CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 63 g/km. Men det räcker inte för oss. Vi hoppas att ännu fler vill vara med i rörelsen framåt mot 100% laddbart och därmed ännu lägre CO2-utsläpp.

Ladda klimatpositivt med Boo Energi

Ladda klimatpositivt hemma med Boo Energi och få 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år, värde 3 600 kr. All el som Boo Energi säljer är 100% förnyelsebar. Därutöver, för varje såld kWh, så klimatkompenserar och investerar Boo Energi ytterligare 10% i hållbarhetsprojekt som ökar andelen förnybar energi globalt. Kompensationen täcker den sålda elens livscykel och lite till. Det är klimatpositiv el.

Kia Charge

Kia Charge ger dig tillgång till hundratusentals laddstationer över hela Europa och en bekväm och smidig laddning oavsett vart du är på väg. Dessutom får du tillgång till snabbladdningsnätverket Ionity. Du laddar via Kia Charge-appen eller Kia Charge-kortet, och genom vår klimatkompensering blir din laddning också koldioxidneutral. Med Kia Charge samlas all laddning på en faktura och i appen ser du i redan i förväg pris, tillgänglighet och vilken typ av laddning du kan göra.

Via Kia Charge sammanställs hur mycket el våra kunderna använder till sina laddbara bilar. Därefter köper Kia motsvarande mängd förnybar el i form av ursprungsintyg (Guarantee of Origin) för att kunna bli koldioxidneutrala, vilket också kontrolleras av en oberoende organisation.

Den elektrifierade utvecklingen

Försäljningen av elbilar och laddhybrider har ökat dramatiskt de senaste åren då allt fler uppskattar enkelheten och de mindre CO2-utsläppen som sker vid körning. Kia erbjuder idag 11 elbilar och laddhybrider, 2023 lanserar vi elbilen EV9 och Kia kommer att lansera totalt 14 elbilsmodeller till år 2027. I takt med att fler elbilar kommer ut på marknaden fortsätter också den kraftiga utbyggnaden av laddstationsinfrastrukturen. Med Kia Charge laddar du lika enkelt på tusentals laddstationer i Sverige som över hela Europa.

Våra laddbara bilar

Föregående
Nästa

Kias Elfarenhet

Kia har lång erfarenhet av elektrifiering. Det kallar vi för elfarenhet. Vi är stolta över att vi de senaste 8 åren har lanserat 9 laddbara bilmodeller. Vår ambition är att erbjuda attraktiva och konkurrenskraftiga laddbara bilar, som gör det möjligt för fler – och inte bara några få – att välja elektrifierat.

Föregående
Nästa

Källa försäljningsstatistik och CO2: Vroom jan-sep 2023
Kia Sportage Plug-In Hybrid blandad körning enligt körcykeln WLTP: 1,1 l/100 km; CO2-utsläpp 25 g/km.
Kia XCeed Plug-In Hybrid blandad körning enligt körcykeln WLTP: 1,7 l/100km och CO2-utsläpp 38g/km.
Kia Ceed SW Plug-In Hybrid blandad körning enligt körcykeln WLTP: 1,3 l/100km och CO2-utsläpp 29g/km.
Kia Niro Plug-In Hybrid blandad körning enligt körcykeln WLTP: 0,8 l/100km och CO2-utsläpp 19g/km.
Kia Niro EV energiförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP 15,7 kWh/100km och CO2-utsläpp 0g/km.
Kia EV6 energiförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP 16,5 kWh/100km och CO2-utsläpp 0g/km.
Kia Sorento Plug-In Hybrid blandad körning enligt körcykeln WLTP: 1,6 l/100km och CO2-utsläpp 38g/km.
Kia EV6 energiförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP 17,2 kWh/100km och CO2-utsläpp 0g/km.
Med reservation för eventuella felskrivningar.

Vår laddbara rörelse fortsätter

Friheten att köra laddbart ska vara tillgänglig, för dig och ditt liv. Idag har vi åtta laddbara bilmodeller, och fler är på väg. Med en mängd olika, skräddarsydda finansieringslösningar har du möjligheten att finansiera en Kia på det sätt som passar just ditt liv. Upptäck den laddbara friheten med Kia.

Kias laddbara bilar

Läs mer
Kia EV6

Succémodellen EV6 är en modern och sportig crossover med kraftfull design ner i minsta detalj. 800-voltstekniken möjliggör laddning av batteriet från 10–80% på ned till 18 minuter med en >250 kW snabbladdare. En hundraprocentig laddning ger bilen en räckvidd på upp till 528 kilometer.

Privatleasing inkl. serviceavtal fr. 8 395 kr/mån*
Billån inkl. serviceavtal fr. 6 956 kr/mån**
Läs mer
Kia Niro EV

Helt nya Kia Niro EV är efterföljaren efter den populära elbilen Kia e-Niro. Helt eldrivna Kia Niro EV har en räckvidd på upp till 460 km och en mängd tekniska. funktioner, bland annat fjärrstyrd parkering och Vehicle-2-Device.

Privatleasing inkl. serviceavtal fr. 7 195 kr/mån*
Billån inkl. serviceavtal fr. 5 863 kr/mån**
Läs mer
Kia Niro Plug-In Hybrid

Helt nya Kia Niro Plug-In Hybrid är en laddbar crossover med en drivlina på 183 hästkrafter och en räckvidd på upp till 65 km på el. Den är dessutom utrustad med Greenzone Drive Mode som automatiskt skiftar till EV-läget i miljözoner.

Privatleasing inkl. serviceavtal fr. 5 295 kr/mån*
Billån inkl. serviceavtal fr. 4 728 kr/mån**
Läs mer
Kia e-Soul

Kia e-Soul är en helt eldriven crossover med kaxig och utmärkande design. Den högkvalitativa, rymliga interiören bjuder på innovativa funktioner och hög komfort. Körupplevelsen är mjuk, tyst och behaglig – med en räckvidd på upp till 452 km.

Privatleasing inkl. serviceavtal fr. 7 295 kr/mån*
Billån inkl. serviceavtal fr. 5 744 kr/mån**
Läs mer
Kia Sportage Plug-In Hybrid

Kia Sportage är en av Kias mest sålda modeller i Europa och globalt. Kia Sportage är en sportig SUV med fyrhjulsdrift – perfekt för både pulserande storstadskörning och äventyr ute i det fria. Finns även som hybrid.

Privatleasing inkl. serviceavtal fr. 5 795 kr/mån*
Billån inkl. serviceavtal fr. 5 264 kr/mån**
Läs mer
Kia Sorento Plug-In Hybrid

Kia Sorento Plug-In Hybrid är en sjusitsig SUV med fyrhjulsdrift och 38 g/km CO2. Med en räckvidd på upp till 57 km gör denna modell det möjligt för fler att köra laddbart – även för dig som har behov av att köra en stor SUV.

Privatleasing inkl. serviceavtal fr. 7 495 kr/mån*
Billån inkl. serviceavtal fr. 6 788 kr/mån**
Läs mer
Kia Ceed SW Plug-In Hybrid

En laddbar familjekombi med stort lastutrymme och en räckvidd upp till 50 km på el. Fullmatad med säkerhetssystem och teknik för uppkopplade tjänster. Kia Ceed SW Plug-In Hybrid är en svensk favorit i mellanklassen.

Privatleasing inkl. serviceavtal fr. 4 495 kr/mån*
Billån inkl. serviceavtal fr. 4 071 kr/mån**
Läs mer
Kia XCeed Plug-In Hybrid

En sportig crossover med fokus på både design och körglädje. Kia XCeed Plug-In Hybrid med inbjudande interiör är utrustad med bland annat 10,25” skärm, Kia Connect och 18” aluminiumfälgar.

Privatleasing fr. 4 795 kr/mån
Billån 4 247 kr/mån**
Läs mer
Kia EV6 GT

Med 585 hästkrafter och två elmotorer går helt nya Kia EV6 GT från 0-100 km/h på 3,5 sek med en maxhastighet på 260 km/h. Upptäck kraften och körglädjen som kommer med fyrhjulsdrift, elektroniska stötdämpare och elektronisk differentialspärr.
Föregående
Nästa

Välj den finansiering som passar dig

Föredrar du att leasa en Kia på ett enkelt och bekymmersfritt sätt, mot en månadsavgift? Eller vill du ha ett flexibelt och skräddarsytt billån som gör att du kan äga din Kia? Oavsett vad du väljer så har vi smidiga finansieringslösningar för just dig.

Kia Billån

Kia Billån inklusive serviceavtal – för dig som föredrar att äga din bil. Låneskyddet ingår alltid i din finansiering i upp till fyra månader – helt utan extra kostnad. Sedan bestämmer du själv om du vill fortsätta med låneskyddet. Vi vill göra det enkelt för dig att finansiera en laddbar bil från Kia.

Kia Privatleasing

Kia Privatleasing är ett smidigt och bekvämt sätt att finansiera din Kia. Du betalar en faktura månadsvis och då ingår Kia Serviceavtal, vägassistans och garanti. Dessutom får du låneskydd kostnadsfritt i tre månader. Med Kia Privatleasing 12-36 månader kan du privatleasa en laddbar Kia med ännu flexiblare bindningstid.

Kia Tjänstebil

När du kör en Kia som tjänstebil får du innovativ teknik, låga CO2-utsläpp och generösa utrustningsnivåer som standard. Dessutom har våra bilar de senaste säkerhets- och infotainment-systemen och uppkopplade tjänster. Vill du köra en tjänstebil med fyrhjulsdrift finns det flera laddbara modeller att välja bland. Med en Kia får du en tjänstebil som tar dig längre, helt enkelt.

Ingår som standard i alla nya Kia-bilar

  • Metallic / pearl-lack
  • Rattvärme
  • Navigation
  • 7 års nybilsgaranti från fabrik
  • 7 års assistans i samband med Kia Originalservice
  • 7 års telematik (Kia Connect / Kia Live)

7 år nybilsgaranti
Garantin följer bilen och upphör sju år efter första registreringsdatum eller efter 15 000 körda mil, det som först uppnås, alternativt med obegränsad körsträcka de första tre åren. För att nybilsgarantin ska gälla så måste all service utföras antingen av en auktoriserad Kia-verkstad eller av annan verkstad, förutsatt att arbetet utförts på ett fackmannamässigt sätt enligt Kias serviceprogram under hela garantitiden. Särskilda villkor för registrerade bilar i yrkestrafik. > Läs mer

Kia Assistans
När du köper eller leasar en ny Kia ingår Fri Assistans till första servicetillfället. När du därefter servar din Kia hos en auktoriserad Kia-verkstad får du inte bara en originalservice med högsta kvalitet på allt från själva utförandet till varje liten reservdel. Du får också automatiskt en kostnadsfri förlängning av Kia Assistans som gäller till nästa servicetillfälle. Det gäller ända till den dagen då din bil är 7 år eller har gått 15 000 mil. Särskilda villkor för registrerade bilar i yrkestrafik. > Läs mer

Vårt mål – 100 % laddbart
2024

Idag är 84 % av de bilar vi säljer laddbara och vi har 35 g/km CO2-utsläpp i jämförelse med snittet
i Sverige på 72 g/km.Vårt mål är 100 % laddbar försäljning år 2024.
> Läs mer

Teknik i framkant

Innovativ teknik möjliggör inspirerande resor som är både säkrare och roligare. Redan i grundutförande är Kias laddbara modeller utrustade med en mängd tekniska funktioner. Med den innovativa funktionen Vehicle-2-Device i Kia EV6 och Kia Niro EV kan du använda bilen som strömkälla för att ladda och driva andra elektriska apparater.

E-GMP Plattformen

EV6 var först ut på den helt nyutvecklade skateboardplattformen E-GMP, en plattform speciellt utvecklad för elbilar. Plattformen möjliggör den senaste tekniken, med ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Connectivity

Gör dig redo för en körupplevelse anpassad för den uppkopplade vardagen. Apple CarPlay, Android Auto och Kia Connect är standard i alla våra nya laddbara bilar. Genom Kia Connect kan du få information i realtid gällande din bil och dina resor. Dessutom har du tillgång till fjärrstyrda funktioner, allt via din smartphone. Håll dig uppkopplad med Kia Connect.

Laddbox Ladda snabbt och säkert hemma med nya DEFA Power, den nya generationens laddbox. Med funktionen EcoMode schemalägger du enkelt din laddning och med funktioner som fasrotation och dynamisk lastbalansering utnyttjar du all tillgänglig ström maximalt. Våra laddboxar uppfyller kraven för Skatteverkets Grön teknik med möjlighet att få ett skatteavdrag på 50 % av kostnaden för arbete och material.

Ladda längs vägarna Kia Charge är mobilappen som ger dig tillgång till hundratusentals laddpunkter i Sverige och Europa, dessutom erbjuds förmånliga priser för Kia Charge-användare i snabbladdningsnätverket Ionity. Du ser i förväg vilken typ av laddning som finns, vilket pris laddoperatören erbjuder och om laddpunkten är tillgänglig. All laddning via Kia Charge koldioxidkompenseras så att den totala påverkan är neutral.

Ladda klimatpositivt hemma Tillsammans med Boo Energi erbjuder vi dig en klimatsmartare laddning med rabatterad laddning hemma när du tecknar ett elavtal med Boo Energi i samband med att du köper eller leasar en helt ny laddbar Kia. All el är 100 % förnybar och därutöver, för varje såld kWh, klimatkompenserar och investerar Boo Energi ytterligare 10 % hållbarhetsprojekt där man ersätter fossila bränslen med förnybar energi. Den 10 %-iga klimatkompensationen täcker mer än den sålda elens livscykelutsläpp av koldioxid. Det är klimatpositiv el.

Kia Originaltillbehör

Bevara originalkänslan med Kia Originaltillbehör. Oavsett om du behöver en högkvalitativ dragkrok, lasthållare eller LED-belysning till bakluckan erbjuder vi tillbehör som är speciellt tillverkade och anpassade för din Kia.

Den laddbara friheten enligt Mando Diao

Vi på Kia drivs av att ständigt blicka framåt med en nyfikenhet på morgondagen. Det är en drivkraft vi delar med Mando Diao som gjort sin tolkning av den laddbara friheten med låten “Du och jag mot världen”.

“Samarbetet med Mando Diao känns väldigt naturligt för oss på Kia. Tillsammans med Björn och bandet utgick vi från en gemensam vision om vad den laddbara friheten innebär, och utefter det skrev de en otroligt stark låt och vi arbetade fram konceptet till en helhet som vi alla står stolta bakom.”

Jonas Nilsson, Kia
“Vi är mycket glada och stolta att fortsätta vårt samarbete med Kia. Vi har skapat en låt där vi vill förmedla ett budskap om gemenskap och hur vi tillsammans kan göra skillnad för en bättre natur och värld.”

Björn Dixgård, Mando Diao


Kommande elbilar

På Kia arbetar vi ständigt med att utveckla och förstärka vårt modellprogram. Vi vill att många, och inte bara några få, ska ha möjligheten att köra laddbara bilar. Under 2023 lanserar vi bland annat helt nya Kia EV9 – en helt eldriven SUV med plats för sju passagerare. Med innovativ teknik och spännande design erbjuder vi morgondagens elbilar, redan idag.
> Läs mer

7-arsnybilsgaranti

Mycket kan hända på 7 år

7 år är tillräckligt lång tid för att de största av drömmar ska kunna gå i uppfyllelse. Oavsett dina framtidsplaner, så kommer vi att vara med dig och din Kia hela vägen. Med en produktkvalitet som är utvecklad och testad under extrema förhållanden erbjuder vi ett bekymmersfritt bilinnehav. Garantin gäller även EV-batterierna.

Erbjudandena gäller ordertecknade bilar t.o.m 9 februari 2023 eller så långt lagret räcker. eller så långt lagret räcker. Erbjudandena kan ej kombinerad med andra rabatter eller företagsavtal och gäller endast kvarvarande lagerbilar.Kia Sweden AB förbehåller sig rätten att utan föregående meddelande ändra tekniska specifikationer, färger och utrustning. Alla rimliga ansträngningar har gjorts för att innehållet på den här sidan skall vara uppdaterat och korrekt vid publiceringstillfället. Kontakta en lokal Kia-återförsäljare för löpande information. Försäljningsstatistik: YTD jan-nov 2022.

Bränsleförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP: e-Soul till XCeed Plug-In Hybrid 0-1,7 l/100km, C02-utsläpp 0-38g/km.

Kia Privatleasing: 36 mån, max körsträcka 1000 mil/år. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran, uppläggnings- & adminavgifter tillkommer. Månadshyran är rörlig och kan förändras baserat på framtida justeringar i leasegivarens upplåningskostnader. Sedvanlig kreditprövning. Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank.

Kia Privatleasing 12-36 månader: 12-36 mån beroende på när kunden väljer att avsluta avtalet, förutsätter 30 dagars uppsägningstid. Max körsträcka 83 mil/månad vid val av maximal årlig körsträcka 1000 mil/år. Månadshyran är rörlig och kan förändras baserat på framtida justeringar i leasegivarens upplåningskostnader. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran, uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Sedvanlig kreditprövning. Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank.

Kia Företagsleasing inkl. första förhöjd hyra 20%, 36 mån, Restvärde 55% vid 4500mil. Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Moms tillkommer. Månadshyran är rörlig och kan t.ex. ändras p.g.a. förändringar i det allmänna ränteläget. Sedvanlig kreditprövning. Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank. Förmånsvärde: kostnaden för föraren motsvarar den skatt denne får betala per månad för bilförmånen, baserat på en marginalskatt på 50%. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Med reservation för eventuella felskrivningar.
Scroll to Top